perjantai 21. lokakuuta 2011

Vauvakirkko

Huomasin viime viikon sanomalehdessa ilmoituksen vauvakirkosta. Ilmoituksessa kirkkoon kutsuttiin erityisesti 2011 syntyneiden lasten perheitä ja kehoitettiin ottamaan mukaan omat helistimet. Tilaisuus kuulosti mukavalta ja niinpä suuntasimme kirkkoon koko perheen voimin. Myös pojan isovanhemmat pääsivät mukaan.


Takanamme istui kirkon "vakiomummo".


Ovella jaettiin kaikille pienet vihkoset. Lauluina oli sekä uusia että vanhoja lastenvirsiä. Näitä vihkosia käskettiin olla pureskelematta ja imeskelemättä.


Kirkko oli melkein puolillaan väkeä. Vaikka paikalla oli paljon vauvoja ja pieniä taaperoita, oli tunnelma silti rauhallinen. Musiikilla on ihmeellinen vaikutus lapsiin.


Isin sylissä oli turvallista istua ja ihmetellä suurta kirkkosalia.


Tilaisuuden jälkeen seurakuntasalissa tarjottiin kirkkokahvit. Jokainen lapsi sai myös mukaansa kauniin iltarukoustaulun. 

5 kommenttia:

frost kirjoitti...

Tuo vakiomummo on kyllä hauska! Ikävä on jo teitä, onneksi nähdään taas pian!

Nirppu kirjoitti...

Heh, taiteilijalla on ollut huumoria! Ikävä on jo täälläkin. Mahtavaa saada loppuviikosta suosikkivieras tänne. Tervetuloa!

Kaitaliina kirjoitti...

Aika ihana idea! Ja jotenkin kiva huomata, että viitsitään järjestää ohjelmaa lapsiperheillekin. Ainoa huono puoli on, että tuollaiset tapahtumat menevät varmasti helposti ohi. Ihana vakkarimummo.: )

Anttis kirjoitti...

Tosi hauska idea!

Nirppu kirjoitti...

Kaitaliina: Näinhän se on, että monet hyvät jutut ja tapahtumat lipuvat ohi huomaamatta. Onneksi bongasin ilmoituksen lehdessä. Oli tosi kiva käydä tuolla!

Anttis: Idea on ihana siinä mielessä, että useat saattavat arkailla lähteä vauvan/lapsen kanssa kirkkoon ja muihin tilaisuuksiin. Täällä oli hyvä harjoitella kirkossa olemista ja samalla nähdä muita alueen lapsiperheitä.